Waarom werk van Malou Hoefnagels ?

Nog steeds die kale muur in huis? Een mooi interieur, maar geen persoonlijke sfeer? Maak van je huis een thuis, met kunst die bij jou past. Krijg een glimlach, elke keer dat je de kamer inloopt. Laat je dagelijks inspireren. Al mijn werk is origineel, hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je hetzelfde werk ergens anders tegenkomt. Kunst is een investering en om er zeker van te zijn dat je hier jarenlang, zorgeloos van kunt genieten, werk ik alleen maar met schildermaterialen van goede kwaliteit. Zo schilder ik met goede acrylverf en mediums op linnen of canvas doeken. Ook kan je t werk huren of in termijnen af te betalen. Klik hier voor de mogelijkheden.

Ik wens je alvast veel kijkplezier
(Wist je dat regelmatig kijken naar kunst zelfs stress vermindert en depressies voorkomt?)

Alle prijzen onder voorbehoud

Meesterwerken

Beweging in een ruimte

Dit schilderij is volgens de methode van Vedic Art gemaakt, Deze kunststroming is gebaseerd op de 17 principes van de veda’s. Hier zocht ik naar de ruimte waarin we leven. Ruimte is leeg maar er zit potentieel in. Na 12 schilderijen ontstond dit eindwerk.

“Zo immens als de ruimte om je heen is,
is de ruimte binnen in het hart.
Al wat hij ontbeert,
al dit wordt omvat door de ruimte in het hart”.
(uit: Wijsheid uit de Veda’s)

Noordzee

Net voor het moment dat corona ook in Brazilië zou uitbreken en een pandemie zou ontstaan ben ik met het allerlaatste vliegtuig uit Brazilië vertrokken naar Nederland. Hoe verschillend hier de golven en de kleuren in vergelijk met de Braziliaanse maar zeker ook erg mooi. En dus met mijn voeten in de Noordzee gestaan. In de complete lockdown, waarin iedereen binnen moest blijven ben ik in mijn Belgisch atelier de Noordzee gaan schilderen. Het is een meesterwerk geworden, waarschijnlijk miste ik de zee 🙂

Op het doek hebben fijne penseelstreken en kriebels elkaar wederom gevonden. Ook zijn de gemaakte oliekleuren allemaal uit 5 primaire kleuren gemengd. Het resultaat werd dat alle gebruikte kleuren perfect bij elkaar passen.

Zee en oceanen

Ik heb het geluk gehad te wonen in Brazilië in een klein vissershuisje pal aan het strand met een indrukwekkend uitzicht op de oceaan van wel 190 graden. Meer dan 20 jaar kon ik kijken en kijken.

Stillevens

Herinneringen kunnen belangrijk zijn. Een stilleven kan hierin bijdragen om bepaalde voorwerpen of dierbare sierraden van bv je moeder te vereeuwigen. Stel je komt uit een gezin van 4 broers en zussen en iedereen vindt het antieke kopje van Tante Annie prachtig of de bril van je vader. Maar je kan de voorwerpen niet door 4-en delen. Het is ook niet dat je ze persé hoeft te hebben in je kast maar als je ze in een stilleven zou hebben is het een mooie aandenken of herinnering.
Dit kan ik voor je maken. Ik stel het stilleven samen en jij toont mij de voorwerpen die je wil. Mail me en we maken een afspraak voor een videocall als je wilt overleggen welke voorwerpen geschikt zouden zijn.

Abstract werk

Als ik pauze wil nemen van een spannende dag of van een complex schilderij, dan pak ik een mooie achtergrond die ik eens heb geschilderd. Ik kijk zonder gedachten en laat mij verliezen in de vormen die ontstaan. Ik ervaar veel rust en ik denk dat deze rust, ondanks zijn drukte, is terug te vinden als je kijkt naar deze schilderijen.

Fantasie


Overlevingsdrang, natuur en het onvervulbaar verlangen zijn belangrijke onderwerpen voor mij. Om verschillende intriges te visualiseren gebruik ik vaak een symboliek, verdraai ik bewust de werkelijkheid of zet ik verschillende fragmenten bij elkaar die niet logisch lijken of zelfs gecombineerd een geheel andere toevalligheid ontstaat.

Wedstrijd

 Mijn visie op tijdsbeeld 2016 (mijn inzending voor de jaarlijkse kunstwedstrijd v Lanschot Bankiers)